Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе участие в днешната работна среща на високо ниво по въпросите за дигитализацията на българския спорт.

Форумът бе свикан по съвместна инициатива на БФС, Българската федерация по баскетбол (БФБ) и Българската федерация по волейбол (БФВ), а домакин на събитието в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски“ бе Министерството на младежта и спорта.

Участие в дискусията взеха министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов, министърът на електронното управление Георги Тодоров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева, а освен от Борислав Михайлов, срещата бе уважена и от президентите на БФБ Георги Глушков и на БФВ Любомир Ганев.

banner

От страна на БФС дейно участие взеха и техническият директор Георги Иванов и мениджър „Стратегическо развитие“ Андрей Петров.

На работната среща бяха обсъдени необходимите стъпки за внедряването на научните нововъведения по отношение на подготовката и контрола на спортния резултат, както и социалните ефекти от подобряването на физическото състояние на българите, приоритетна тема за присъстващите институции. Всички те се обединиха около мнението, че дигитализацията, като водеща характеристика на настоящето време, би следвало да бъде интегрирана ефективно в професионалния и в масовия спорт.

Началото на общия процес на дигитализация на българския спорт бе през февруари, когато БФС бе домакин на работна среща с участието на Борислав Михайлов, Георги Глушков и Любомир Ганев, както и на представители на водещата компания в сферата на спортната наука Barin Sport, чиято технология вече се използва от националните отбори на България по футбол.

„Благодаря на държавните институции и на колегите от баскетбола и волейбола, че прегърнаха идеята, която бих определил като революционна за България. Изключително съм радостен, че всички сме на едно мнение и процесът вече е задвижен. Сигурен съм, че с общите ни усилия съвсем скоро ще видим ефекта от внедряването на науката в спорта“, заяви Борислав Михайлов.

„Мисля, че няма друго нещо, което може да обедини петима министри на едно място, както спортът. Благодаря на всички Вас, че се отзовахте на поканата на Министерството на младежта и спорта да дискутираме едни от най-важните теми, свързани с реализацията на младото поколение в България. Това показва Вашата загриженост“, коментира от своя страна министър Весела Лечева.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space