Днес приключи 42-рото издание на Рали Истанбул.В него участие взе екипажът на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев/Георги Гаджев.

Ралито около Истанбул е изцяло с макадамова настилка а Гераджиев и Гаджев все още свикваха с колата,защото на макадам нямаха никакъв опит с автомобила.

Въпреки „обучението“ с автомобила в самото състезаниe, пловдивчани завършиха първия състезателен ден на 8-ма позиция в генаралното класиране от 49 автомобила,на 1-ва позиция в класа си RC4, и на първа позиция при автомобилите с един двигателен мост.

banner

Неделният ден започна доминационно за Гераджиев и Гаджев. Те спечелиха оставащите за неделя 4 специални етапа и по този начин затвърдиха лидерската си позиция в клас RC4.

В края на деня двамата пловдивчани се изкачиха на 7-мо място в генералното класиране и на най-високото стъпало в клас RC4, като взеха аванс от 1:33.7 минута от втория Ейтан Халхон/Кан Хергунер (Форд Фиеста R2) а трети на 2:57.7 минути останаха Челик Чаалаян/Седат Бостанжъ (Рено Клио Rally4

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space