Главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов се срещна с представители на детско-юношески школи от Софийска област и ги запозна с препоръки за развитието на талантите, изготвени от Експертна комисия към Българския футболен съюз.

На събитието, което се проведе в Национална Спортна Академия, присъстваха и директорът на направление “Първенства и турнири” Валентин Чакъров, Петко Петков, председател на Зоналния съвет на БФС в София, и Емил Атанасов, директор на Българската треньорска школа по футбол.

Лъчезар Димов наблегна на разликите в подходите при обучение на подрастващите, като подчерта, че е много по-важно главната цел на треньорите да е развитието на техните възпитаници, а не победата на всяка цена.

banner

“За мен е фундаментално да създаваме обстановка, в която децата да имат свобода да експериментират и да поемат рискове. Опитите за креативност трябва да се подкрепят и насърчават, а не децата да бъдат заливани с постоянни инструкции”, категоричен бе Димов.

На срещата бяха обсъдени и потенциални промени в правилата за Футбол 5 и 7, сред които са неограничен брой смени, изпълнение на странично хвърляне с крак, незачитане на голове при директно изпълнение на център, отпадане на правилото за засада и др.

Събитието завърши с представяне на Десетте златни правила за детски футбол и новосъздаден Етичен кодекс на родителя за създаване на по-благоприятна среда за развитие на родните таланти. От своя страна клубовете се ангажираха да ги разпространят сред своите членове.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space