Българския футболен съюз продължава политиката за развитие и усъвършенстване на родните футболни рефери и методично изграждане на все повече подготвени кадри за международната сцена.

В рамките на програмата на УЕФА – CORE, стимулираща обмяната на опит между отделните федерации и предоставяне на шанс на талантливи съдии за изява на международната сцена, Съдийската комисия към БФС излъчи трима български арбитри (Радослав Гидженов, Георги Минев и Георги Стамболджиев), които ще ръководят двубои от елитните първенства на Хърватия и Белгия, а рефери от споменатите две държави ще получат назначения за двубои от Първа професионална лига.

В духа на споразумението за сътрудничество между БФС и футболните федерации на Хърватия и Белгия, двубоят от 9-тия кръг на ППЛ между отборите на Спартак (Варна) и ЦСКА-София на 3 септември (събота) ще бъде поверен на трио от Хърватия – Анте Чулина, Дарио Коларевич и Иван Старчевич; мачът между Лудогорец и Хебър на 4 септември (неделя) пък ще бъде ръководен от белгийска бригада в състав Кевин Ван Дам, Нико Клаес и Ленер Янс.

banner

От своя страна българската CORE съдийска тройка Гидженов, Минев, Стамболджиев получи наряд за двубоя от хърватския елит НК Вараджин – ХНК Горица на 3 септември, а по-късно през сезона ще пътува и за Белгия, за да реферира двубой от местната лига.

CORE, стартирала през 2010 г., е една от най-утвърдените програми на УЕФА за обучение и развитие на талантливи съдии, даваща им безценен шанс да натрупат опит на международното поле и на възможно най-високо професионално ниво.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space