Григор Димитров може да се изправи срещу Даниил Медведев на осминафиналите на турнира от категорията „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс. Българинът започва участието си в надпреварата срещу Александър Мюлер от Франция или квалификант. Гришо е в горната половина на схемата и е поставен под №13, като започва директно от втори кръг.


27-годишният Мюлер е на 71-о място в световната ранглиста, което е и най-доброто му постижение в кариерата до момента.

При успех, Димитров може да срещне Адриан Манарино. В същия поток обаче са и Стан Вавринка и Томаш Махач. Даниил Медведев и Себастиан Корда са възможни съперници на българина на осминафиналите.

banner

Припомняме, че миналата година Григор напусна Индиън Уелс, след като получи контузия и се отказа в срещата си от втори кръг с Джейсън Къблър. Българинът го направи в третия сет на срещата при резултат 6:2, 6:7(5), 0:3. През 2002 г. хасковлията стигна до 1/4-финалите, където отпадна от Андрей Рубльов. Сезон по-рано Гришо бе елиминиран на полуфинал.

Водач в схемата е Новак Джокович, който ще играе на турнира в Индиън Уелс първи път от 2019 година. Световният №1 започва във втори кръг срещу Александър Вукич или квалификант.

Холгер Руне също е в горната част на схемата, като във втори кръг ще се изправи срещу победителя от мача между Рафаел Надал и Милош Раонич.

В долната половина на схемата Карлос Алкарас е поставен под №2 и играе във втори кръг с Матео Арналди или Артур ван Аш.

Андрей Рубльов ще има трудна задача още във втори кръг, защото може да играе с Анди Мъри, а Иржи Лехечка е потенциален опонент на 1/8-финалите. Мачовете от основната схема започват утре (6 март).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space