Марица загуби с 2:1 от Хебър в контролна среща, която се игра в събота на помощното игрище на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик. Мачът се игра при тежки условия – ураганен вятър, който затрудни много и двата отбора.
В групата за мача не попаднаха Соломон Джеймс и Емилео Макавеев, които са с контузии, Георги Вълков, който е болен, както и Олджай Алиев, който все още тренира на облекчен режим заради травма на кръста. Защитникът от набор 2006 Никола Кръстев бе включен в групата за този двубой, след като тренира с отбора през последната седмица. Той записа и неофициален дебют за представителния тим, след като влезе в игра през второто полувреме.
Играчите на Марица първи стигнаха до гол. В 20-та минута вратарят на домакините изби центриране, Димо Бакалов посрещна топката и отблизо отбеляза за 0:1. По-късно Бакалов можеше да отбележи второ попадение, но вратарят изби удара в корнер. В края на полувремето домакините изравниха след извеждащ пас и удар на Николас Пенев, като останаха съмнения за засада при подаването.
През второто полувреме много добра атака на пловдивчани завърши с попадение. Веселин Марчев навлезе отдясно, последва много хубав фалцов удар в далечния ъгъл, но вратарят на Хебър с пръсти изби в гредата. Топката се върна, посрещна я Станислав Маламов, който отбеляза за 1:2, но съдията доста спорно вдигна флага за засада. Хебър стигна до втори гол, след като играчите от Пазарджик се възползваха от грешка на вратаря. Ангел Бастунов отбеляза попадението. В края на мача Теодор Андреев можеше да донесе равенството на Марица. Мартин Газиев центрира, вратарят изби топката, която попадна в краката на Андреев, но той бе неточен от границата на наказателното поле.
Следващата контрола на Марица е на 31 януари в Стара Загора, където “жълто-сините” ще гостуват на елитния Берое.
МАРИЦА: Петър Начев, Димитър Аврамов, Атанас Ташолов, Свилен Щерев, Илиян Йорданов, Стефан Попов, Янко Ангелов, Димо Бакалов, Валери Домовчийски – капитан, Станислав Маламов, Веселин Марчев (Илия Николов, Виктор Петков, Мартин Газиев, Ифеани Дейвид, Милен Танчев, Христиан Димитров, Георги Трифонов, Ангел Пеев, Божидар Шехов, Наско Христев, Симеон Сираков, Теодор Андреев, Никола Кръстев)

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space