Ботев продължава със силното си представяне след като победи с 2:0 Арда в мач от 19- ти кръг на efbet Лига.

През първото полувреме домакините от Арда имаха няколко сериозни положения пред вратата на Ханкич, но за късмет на Ботев Боруков и Крачунов не успяха да се разпишат.
Ботев пък отговори с хубав удар на Бароан с глава, спасен от стража на Арда и пропуск на Уме Емануел, който се възползва от грешка в защитата на домакините

През втората част Ботев бе по- добрият отбор на терена.
Първо в 50′ Акере бе изведен отлично и вкара топката във вратата на домакините, но ВАР отмени попадението, а засадата бе гледана от странен ъгъл.
В 63′ Ивелин Попов преодоля 3-ма защитника на Арда и подаде на Уме Емануел, който от точката на дузпата прониза вратата на Господинов за 1:0.
В 80′ Янис Карабельов нахлу мощно в наказателното поле и със силен удар разстреля Господинов за крайното 2:0.

banner

Така Ботев вече е много близо до първата шестица- на 8-мо място с 26 точки, на 6- тото място е Левски с 29 точки и мач по- малко.

Сега за Ботев предстои гостуване на Етър в четвъртък в 1/8 финал за Купата на България, а на 10 октомври приема тима на Хебър в последния си мач за годината.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space