Цял футболен отбор е под руините на срутил се хотел

Цял футболен отбор е под руините на срутил се хотел Спортал

Все повече нараства броят на жертвите от мощните земетресения в Турция и Сирия. Данните до момента сочат, че над 4000 са загинали, а десетки хиляди са ранени.

Поредната ужасяваща новина е, че целият футболен отбор на Марашспор е затрупан в руините на срутил се хотел.

Сред жертвите е и бившият футболен национал на Сирия Надер Джукхадар, вкарал девет гола в 14 мача за представителния тим на родината си.

Извадени са труповете на трима ирански и един камерунски параолимпийци, състезаващи се в Турция.

Вчера стана ясно, че бившият ганайски футболист на Челси Кристиан Атсу (в момента играч на Хатайспор) и спортният директор на настоящия му тим Танер Савут са все още под руините на падналите сгради, а вратарят на Малатияспор Ахмед Еюп Тюркаслан е изваден мъртъв.

Добрата новина за Хатайспор е свързана с треньора Мурат Бел и членовете на неговото семейство, които са били извадени с минимални наранявания от разрушена сграда.

Увеличава се бройката на спасените волейболисти на Малатя Метрополитън Беледиеспор. От срутения хотел са извадени вече шестима живи играчи. Притеснителното е, че няма новини за момичетата от отбора до 14-години на същия клуб, които също са под останките на сградата.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и шефът на МОК Томас Бах излязоха със специални обръщения, изразяващи своите съболезнования и подкрепа към всички засегнати семейства в Турция и Сирия. Двете организации са готови да предоставят и финансова помощ. Турският футболен съюз вече преведе 1 милион евро, за да подпомогне пострадалите.

Banner 468 x 60 px