Destiny

ВИДЕО: Ето всичко, което Бойко Борисов каза за стадионите на Ботев и Локо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Пловдив и поиска оставките на кмета на Пловдив Здравко Димитров и зам.- кмета Пламен Райчев.
Борисов разговаря с фенове на Ботев преди да говори пред медиите.

"Здравко Димитров и Райчев, отпуснали сме средства от нашето правителство за нещо, което да се радва Пловдив като футболен град, за двата стадиона - на Ботев и Локо. Това предизвика само протести. Средства, които са в пъти повече отколкото за всички други. Немърливо, некачествено, безконтролно .... Фактите са такива
За тези стадиони аз съм идвал 5 или 6 пъти. От първия ден сме казали, че ще направим на Ботев
План- сметки- толкова пари трябват, толкова се отпускат ... И държавата
Казах на кмета да си оправи бакиите. Той ми каза, че излиза в отпуска, защото трябва да си обърне внимание. Аз 20 години не съм си обърнал внимание...
Болен от ковид с 40 градуса температура участвах на Европейски съвет. С парите, които осигурихме си създаваме ядове, заради някакви ... Нещо по- лошо - обвиняват партията в корупция.
Надявам се да ме подкрепите ...
Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че той повече няма да е кмет. Тогава пък той беше по много важна работа в Турция. Месеци в болнични, след това отпуска ... Този, който всеки ден трябва да е там. Веднъж се месих за пробив, втори път за Панаира, трети път за стадиони. Аз не съм ви кмет.
Обичам го, уважавам го, но не се справя и ни създаде проблем. Този проблем надявам се с помощта на общинските съветници от всички партии да се реши. Срещнах се и с фенклуба на Ботев и на Локо. За щастие те още имат доверие в нас.
Моля общинските съветници, с помощта на юристи, ако те не си подадат оставките, да намерите начин да ги контролирате.
Ако ми бяха министри, знаете по трима на ден съм махал, веднага щях и тях да съм махнал. Може да иста да останат, може да искат с други партии да се явяват на избори...
Почтеното в случая е да си подадат оставките.
Двата фенклуба на Ботев и Локо да съблюдават, да контролират и да съгласуват плащанията. Ние не правим стадион на ГЕРБ, а на Ботев и Локомотив. Да отидат хиляди хора да се радват, това ни е целта и ние ще я докараме до край. Със или без кмет и зам.кмет.
Знам, че ще е тежко, когато дойдат изборите, когато имаме такива отношения, но така е честно пред пловдивчани. Аз винаги съм бил честен с тях, и когато правихме залите, и когато правихме Асеновградско... Мога да изброявам много неща, които сме направили за Пловдив. Ще направим и Околовръстното и всичко останало. Заради подобни хора, които абдикират от длъжността си. Има ли проблем- няма ги. Или болничен или отпуск. На мен да не ми е приятно шести път се срещам с тия фенове, и всеки път още пари и още пари. Осигуряваме ги. В следствие, на което още по- лошо качество. Ние не сме зидаро- мазачи. Защо да се лепи на всички вас това.
Членският внос на членовете ба ГЕРБ е един лев. Аз него не го следя. На министри, депутати, кметове е 100 лева. Здравко Димитров си е платил членския внос до октомври, защото знаел, че няма да е кмет. Аз съм му извадил бележката, ако иска да си ги вземе (смях в залата). Отмилял ми е. Да видите начин на мислене.
Здравко Димитров ми е приятел от години. И го казвам с болка. Начина, по който ми отговори, че трябвало да си обърне внимание. В момент на криза... А не да ми събират двата фенклуба да се карат...
С феновете на Локомотив се разбрахме. С Ботев малко повече средства, защото е по- голям... Ако бием на изборите ще помогнем на града. Сега да се реши проблема на сесията в четвъртък, а след едни победни избори- ще компенсираме общината.
Ние направихме пречиствателна станция за чудо и приказ. На фона на всичко, което осигурихме, вместо да се радват феновете - те протестират. Кой е виновен за това? Кой, ако не кмета и зам- кмета", заяви Бойко Борисов.

Media

Banner 468 x 60 px