Австралия сложи край на серията си от седем мача без победа на световно първенство, след като в среща от група „D“ на Мондиал 2022 се наложи с 1:0 над Тунис. За последно „кенгурата“ записаха успех на планетарен шампионат на 23 юни 2010 г., когато спечелиха с 2:1 срещу Сърбия.

Единственото попадение в двубоя падна в 23-ата минута, когато Мичъл Дюк се разписа с глава. Той засече центриране отдясно на Крейг Гудуин.

След това Тунис имаше по-чистите положения. Играчите на селекционера Джалел Кадри обаче или не успяваха да преодолеят вратаря Матю Раян или стреляха неточно. В един случай Райли Макгий се хвърли, за да блокира удар на Мохамед Драгер.

banner

С този успех Австралия показа, че се е възстановила от тежкото поражение с 1:4 от Франция и сериозно завърза битката в групата. „Кенгурата“ са с актив от три точки преди последния си мач в групите срещу Дания на 30 ноември. По-късно днес „червеният динамит“ играе с „петлите“. Датчаните и Тунис имат по една точка. Тунизийците в последния си мач на 30 ноември се изправят срещу световния шампион Франция.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!