Футболен оракул от Пловдив до този момент е без грешка в прогнозите си за мачовете от Световното първенство в Катар. Става дума за тригодишната брадата агама Лили, която обитава терариума в Природонаучния музей под тепетата, предава БНТ.

До този момент тя е познала, че Нидерландия ще победи Сенегал, равенството между Мексико и Полша, а вчера тя се произнесе, че Испания ще надделее над Коста Рика.

Лили прави прогнозите си с помощта на любимата си храна – червеи. Цялата операция се заснема и качва преди всяка среща в социалната мрежа на институцията. Пред футболния оракул служителите поставят три червея като всеки един тях означава победа за единия или другия отбор или равенство. Макар че ги избират на случаен принцип, обикновено Лили дава прогноза за срещите, които започват в 18:00 часа, и вече има хора, които стриктно следят публикациите.

banner

Уредниците в музея обясниха, че са се спрели именно на Лили, защото е много социална и участва в образователните им програми, също така е спокойна и най-важното – има голям апетит.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space