Футболен оракул от Пловдив прогнозира без грешка мачовете от Световното първенство в Катар

Футболен оракул от Пловдив до този момент е без грешка в прогнозите си за мачовете от Световното първенство в Катар. Става дума за тригодишната брадата агама Лили, която обитава терариума в Природонаучния музей под тепетата, предава БНТ.

До този момент тя е познала, че Нидерландия ще победи Сенегал, равенството между Мексико и Полша, а вчера тя се произнесе, че Испания ще надделее над Коста Рика.

Лили прави прогнозите си с помощта на любимата си храна – червеи. Цялата операция се заснема и качва преди всяка среща в социалната мрежа на институцията. Пред футболния оракул служителите поставят три червея като всеки един тях означава победа за единия или другия отбор или равенство. Макар че ги избират на случаен принцип, обикновено Лили дава прогноза за срещите, които започват в 18:00 часа, и вече има хора, които стриктно следят публикациите.

Уредниците в музея обясниха, че са се спрели именно на Лили, защото е много социална и участва в образователните им програми, също така е спокойна и най-важното – има голям апетит.

 

Banner 468 x 60 px