Загубата на България от Северна Ирландия с 0:5 в Белфаст говори красноречиво за състоянието на националния ни отбор по футбол.Това заяви Димитър Бербатов пред БНТ.

„Сигурен съм, че всеки, който е участвал в самия мач, си дава сметка как се е представил. Резултатът говори красноречиво за това. Следователно – трябва подобрение, заяви бившият нападател на ЦСКА и Манчестър Юнайтед.

– Неприятна загуба. Колкото и пъти да съм го повтарял, пак ще го кажа, че лицето на нашия футбол е националният отбор. Сигурен съм, че всеки от участвалите в мача си дава сметка как се е представил. Резултатът говори красноречиво за това, следователно трябва подобрение. Аз наблюдавам отстрани какво се случва и ако има момент, в който наистина преценя, че нещата не вървят в правилната посока, ще ме чуете да го казвам.“

Бербатов коментира и изказването на първия президент на Българския футболен съюз (БФС) Атанас Фурнаджиев, който предложи Министерството на младежта и спорта (ММС) да поеме контрола над детско-юношеския футбол. Според легендарния нападател, който загуби президентските избори в БФС от Георги Иванов през пролетта, това е бягане от отговорност.

„Това изглежда малко като бягане от отговорност. БФС трябва да бъде ангажиран с развитието на детско–юношеския футбол. Министерството на спорта отговаря за всеки вид спорт в България и трябва да помага на футбола, но БФС трябва да бъде по-отговорен, ангажиран и да осигури нужните условия, средства, система, програма, методология за развитие на детско-юношеските школи. БФС трябва да работи с държавата, но не мисля, че е правилно да прехвърля детско-юношеския футбол изцяло на нея и да не се занимава.“

Димитър не подмина и темата около дербито между Левски и ЦСКА и наложените глоби от БФС на двата клуба.

„Ако има основание – глоби се налагат. Ако няма основание и е „смукано от пръстите“ под някаква друга форма – вече не е правилното решение“, категоричен бе Бербатов.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space