Наско Илиев: Мечтая да играя на "Колежа", за жалост никой от Ботев не ме е търсил

Нападателят на Асколи и българския национален отбор – Атанас Илиев, говори пред камерата на DIEMA SPORT за предаването „Домът на футбола“. Стрелецът „хвърли светлина“ върху няколко теми, сред които престоят му при „бианконерите“, които стигнаха до място в плейофите за Серия А, пропадналото назначаване на легендата Пипо Индзаги за треньор на тима и евентуално завръщане в Ботев Пловдив.

Илиев коментира и ситуацията в националния отбор, който от няколко седмици има нов селекционер – Младен Кръстаич.

“Направих доста добри мачове за тази една година и може би хората са останали недоволни. Започнах да получавам по-малко шансове и като че ли хората не ме харесват. Можеше да е по-добра година. Честно казано нещата тук се случиха в последния момент. Разбрах на 26 август за интереса, а на 29 август подписах. Впуснах се в дълбокото, без да знам какво ме очаква. Относно Андреа Сотил мога да кажа само хубави думи, 17 години Асколи не бе влизал в плейофите за Серия А. Той и затова прие офертата от Удинезе, млад треньор е. Знаем къде е Серия А и къде е Серия Б“, каза Илиев.

„Надявах се да работя с Филипо Индзаги. Майка ми каза, че можел да ни стане треньор. С течение на времето разбрах, че двете страни не са се разбрали. Мисля все пак, че постигнахме максимума през този сезон, с изключение на мача с Беневенто. По стечение на обстоятелствата и голови положение 19:1, те ни победиха с един гол“, продължи той.

„Относно слуховете за мен, единственото вярно е, че Асколи иска да се раздели с мен, аз също го желая. Няма това уважение и отношение, които трябва да има. Дойде нов директор, който си кара италиански футболисти – съвсем нормално. Направих подготовка с Асколи, надявам се някой да се обади с оферта, от клуба казаха, че очакват. Имам договор, въпросът е такъв, че няма оферта, те искат трансферна сума и нещата са малко по-трудни. Слуховете за Ботев Пловдив, ако бяха истина, щяха да ме радват, но не са. Засега не стои на дневен ред. Следя Ботев и началото на този сезон е много тегаво. Радвах се за третото място миналата кампания. Сегашното място на Ботев...не е там. Мечтая да играя на „Колежа“, нещата ще са много по-различни. Трябва да се изчака. Мисля, че нещата са си същите, каквито бяха и допреди тръгването на Валентич. Всички са си същите, но се надявам на някаква промяна“, сподели мнението си родният нападател.

„Гледам мачовете на Левски, всичко в клуба е на високо ниво. Мисля, че ще продължат доста напред. Знаят, че у дома няма кой да ги бие. Според мен с Лудогорец са на едно ниво. В средата на сезона ще се види кой за какво ще се бори“.

„Чух се с помощника на господин Кръстаич, говорихме си как се чувствам, дали тренирам и дали може да се разчита на мен. Наистина за 2 години викаха доста хора, но мисля, че всеки, който е играл е дал всичко. Някои се представиха добре, други не. Надявам се да съм здрав и да дойде оферта, и да вкарвам голове както мога“, завърши Илиев.

Banner 468 x 60 px