Destiny

Търси се стадион с ВАР, който да приеме баража за efbet Лига

БФС търси стадион, на който ще играе баражът между 13-ия в Първа лига Ботев Bp и 4-ия във Втора лига тим на Етър. Срещата е предвидена за 28 май, събота и по принцип стадионът се определя по географски принцип.

Но след голямата издънка преди година, когато бе дадена много спорна дузпа за Ботев Bp при успеха над Септември Сф, реализирана от Христо Златински, сега БФС иска на всяка цена стадионът, на който ще се проведе много важният двубой, да е оборудван със система ВАР. Така че почти сигурно баражът ще се проведе в София или Пловдив. Избраното съоръжение ще бъде обявено днес.

"Много неприятно за мен е, че баражът ще бъде точно срещу Ботев Bp. Само допреди година работих там и помогнах за оставането в Първа лига. Но хората във Враца трябва да си зададат въпроса защо за втора поредна година Ботев е в това положение", коментира пред "Мач Телеграф" треньорът на Етър Веселин Великов.

"Истината е, че Царско село бяха по-опасният вариант за нас като съперник на баража. През пролетта те се представиха доста по-добре и нямат загуба в плейофите. Явно някои от чужденците им са добри футболисти. Сега нашият съперник обаче е Ботев Bp и ние ще направим всичко възможно да ги победим. Оставих много приятели във Враца, но всички в града трябва да знаят, че сега съм в Етър и искам на всяка цена Велико Търново да се върне в елита", добави Великов.

 

Banner 468 x 60 px