Destiny

Вики Радева трета в Риека

Виктория Радева раздели 2-3 място на 22-ия международен турнир „Средиземноморско цвете“/Cvijet Mediterana 2022/, който се проведе от 6 до 13 март в Риека / Хърватска/.  Вторичните  показатели обаче  отредиха 3-то място на пловдивчанката. 

Победителка стана италианката Олга Зимина със 7 от 9 точки, а Радева и полякинята Ана Кибиска завършиха с по 6 т. 

Международния женски шахматен турнир „Средиземноморско цвете“ се провежда в седмицата, честваща Международния ден на жената и иска да насърчи утвърждаването и равенството на жените в спорта и обществото като цяло. В него участват 10 шахматистки одобрени от организатора Иван Мандекич.

 Шахматното събитие се открива традиционно пред сградата на Община Риека и всяка от дамите получи цветя и подарък от орагинзаторите. 

Участниците в тазгодишния международен шахматен турнир за жени „Цветето на Средиземно море – Риека 2022“ бяха  посрещнати от кмета на Риека Марко Филипович и зам.-кмета на Приморие-Горска област Марина Медарич, които  символично на  голяма шахматна дъска изиграха първия символичен ход. След това партията продължи между местните любители и шахматистките. Турнира се проведе при отлична организация в местния шахматен  дом.

 За  пловдивчанката този турнир заема специално място в кариерата й, тъй като миналата година тя покри в Риека третата си норма за гросмайстор и така стана 8-мата гросмайсторка  на България.

Banner 468 x 60 px