Българката Пламена Миткова спечели състезанието на скок дължина на лекоатлетическия турнир JBL Jumpfest 2024 в Кошице (Словакия).

Световната шампионка за девойки до 20 години от Кали 2022 и балканска шампионка от този сезон Миткова победи с рекорд на надпреварата от 6.70 метра, които постигна в предпоследния си пети опит. Тя се доближи само на 10 сантиметра от личното си постижение от 6.80 метра, което направи на 12 юни на финала в дисциплината на Европейското първенство в Рим, където се нареди седма.

Втора с 6.43 метра остана индийката Шаили Синг, а трета с 6.40 метра завърши британката Алис Хопкинс.

В надпреварата на скок височина при мъжете Тихомир Иванов се нареди седми с 2.19 метра от втори опит. Той направи и три фаула на 2.23 метра. Победител стана турчинът Алперен Аджет с 2.27 метра, а втори с 2.23 метра завърши действащият олимпийски, световен и европейски първенец на открито Джанмарко Тамбери (Италия), предаде бнр.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space