Българските състезателки останаха близо до медалите във финала на тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Александра Начева завърши на престижното четвърто място с 14.35 м, а Габриела Петрова се нареди шеста с 14.16 м.

За Начева това беше втори финал на Европейско първенство. Тя направи фал от първия опит, но във втория скочи 14.35 м, което е неин личен рекорд. 22-годишната българка до самия край бе на позиция за бронз, но той ѝ бе отмъкнат от французойката Илионис Гийом с 14,43 м, направени в шестия опит.

Другата българка във финала – Габриела Петрова, скочи 14,16 метра в първия и във втория си опит.

Проливният дъжд през почти цялото време попречи на родните състезателки да дадат дори още по-силни резултати, а най-добре към влажното време се адаптира Ана Пелетейро-Компаоре. Испанката стигна до европейската титла с изравнено постижение на континента за сезона от 14,85 м. Във всичките си успешни опити, които бяха общо пет на брой, тя преодоля поне 14,37 метра.

banner

Сребърният медал стана притежание на туркинята Тугба Данъшмаз. Във втория си опит тя направи национален рекорд на Турция от 14,57 метра. Четвъртото място на Начева е изравнено най-добро постижение за българските спортисти в Рим.

Четвърта позиция записа и Мирела Демирева в скока на височина при дамите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space