БФС се присъединява към глобалната кампания на УЕФА и ООН „Race to Zero“
Българският футболен съюз се присъединява към глобалната кампания на УЕФА и ООН „Race to Zero“, чиято основна цел е намаляване на вредните емисии и утвърждаването на устойчиви екологични модели.

Замърсяването на въздуха е все по-наболял проблем в световен мащаб, а всеки от нас може да даде своя личен принос в борбата с него, като редуцира, реновира и рециклира.

Следвайки тази тенденция, през този сезон националният отбор на България игра в своите срещи с фланелки от еко материя, направени от рециклирането на пластмасови бутилки.

УЕФА се присъедини към кампанията на ООН „Race to Zero“ през 2022 г., като си постави за цел да намали наполовина емисиите на всички свои събития до 2030 г.

banner

Освен това европейската футболна централа въведе насоки за устойчивост, за да помогне на клубовете да подобрят: потреблението на енергия и вода, сградната инфраструктура, производството на храни и облекло.

Чист въздух, по-добра игра!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space