Европейската шампионка по шахмат Виктория Радева даде два благотворителни шахматни сеанса по случай 1-и юни-празника на Детето. Още преди повече от месец г-н Мартин Йорданов- директор на Умната фабрика за прекъсвачи Шнайдер Електрик покани шахматистката да вземе участие в Деня на отворени врати на фирмата,който съвпадна и с детския празник. Гостите и децата с интерес обикаляха и разглеждаха фабриката.Домакините бяха подгонили и много места за игра и занимания на малчуганите. Огромен интерес предизвика и сеанса срещу 10 деца, който даде Вики Радева. Всяко дете, което игра шахмат получи подарък от Виктория на фирма Шнайдер, а родителите с радост снимаха малките шахматисти с известната шахматистка. За Вики Всред гостите на Шнайдер Електрик бе един много специален човек за Вики -нейната първа учителка г-жа Анелия Йорданова, която през годините се очерта като най-големия фен на шампионката и присъства на всякакви мероприятия,състезания и прояви на своята ученичка.

Следобяд от 16 ч. Радева бе гост и на традиционния годишен събор в селото, където живее със семейството си от няколко години – Рогош. Уникалното бе, че за първи път на селски събор се проведе шахматен сеанс със местните деца и жители. В него освен децата се включиха и възрастни любители на шахмата. Кметът на Община Марица г-н Димитър Иванов и кметът на с. Рогош г-н Алекси Георгиев направиха символични първи ходове и наградиха малките шахматисти с медал и грамота. Децата играха много нахъсано като всеки се стремеше да остане в историята като първото местно дете победило на шахмат кака Вики. По-късно събора продължи както си му е традицията с веселба и народна музика. А резултатите от сеанса? Резултатите не са важни-важното бе радоста на децата,усмивките им и възможноста да поиграят шахмат с Вики Радева!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space