Кристиан Василев се класира за Финал „А“ на 2-ия кръг на Световната купа по гребане в Люцерн, Швейцария.

Българският състезател, който има квота за Олимпиадата в Париж, остана трети във втората полуфинална серия на скиф, след като измина дистанцията от 2000 метра за 6:59.68 минути.

Така Василев намери място сред най-добрите шестима в дисциплината, които ще се състезават за призовите места утре следобед.

Вторият български представител на езерото „Ротзее“ в Люцерн Емил Нейков завърши 6-и в същата полуфинална серия с време 7:15.62 минути и ще продължи участието си във финал „Б“.

banner

Победител във втора полуфинална серия стана неутралният състезател Евгени Залати с време 6:50.65 минути.

Второто място зае датчанинът Свери Нилсен с време 6:51.60 минути.

На първата контрола на 500 метра Кристиан Василев премина на 5-а позиция, а Емил Нейков на 6-а. По средата на дистанцията на контролата на 1000 метра Емил Нейков премина 5-и, а Кристиан Василев 6-и. 500 метра преди финала Кристиан Василев излезе на трета позиция, а Емил Нейков бе 6-и. Двамата запазиха тези позиции и на финалната линия.

Първите трима от втора полуфинална серия – Залати, Нилсен и Василев се класираха за Финал “А”, където утре в 15,13 часа заедно с първите трима от първа полуфинална серия – Оливер Цайдлер (Германия), Симон Ван Дорп (Нидерлания) и Томас Маккинтош (Нова Зеландия) ще влязат в битка за медалите.

Емил Нейков ще стартира по-рано от 10,40 часа във Финал “Б” на дисциплината скиф в спор за разпределение на местата от 7-о до 12-о място. Съперници на Нейков, който наскоро в тази дисциплина стана 9-и на Европейското първенство в Сегед (Унгария) във Финал “Б” ще са: Филип-Матей Пфайфер от Словения, Бруно Сетраро Бериоло от Уругвай, Паул Бергхоф от Германия, Шахбоз Холмурзаев от Узбекистан и Гиедриус Биелиакскас от Литва.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space