Отборът на Черно море победи с 1:0 ЦСКА-София в мач от 34-тия кръг в Първа лига и си гарантира сребърните медали в шампионата. Това ще даде право на участие на „моряците“ и в европейските клубни турнири през лятото, докато „червените“ ще трябва да преминат през баражния кръг, за да достигнат до квалификациите в Лигата на конференциите.

Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ бе изключително нервен, с много физически сблъсъци през целято време. Това доведе и до червен картон за вратаря на домакините Густаво Бусато в 56-ата минута, а веднага след подновяването на играта Пабло Гарсия донесе успеха на варненци след несъсредоточена игра в защита на отбраната на ЦСКА-София.

За тима на Илиан Илиев осигуреното второ място кръг преди края на сезона е най-доброто класиране в историята през новия век. Тимът има 72 точки – с десет по-малко от лидера Лудогорец  и с пет повече от третия ЦСКА-София.

В плейофа за Лигата на конференциите „червените“ ще бъдат домакини на един измежду ЦСКА 1948 и Арда Кърджали.

banner

Мачът между ЦСКА-София и Черно море пък бе изгледан от бившия капита на националния отбор на България Димитър Бербатов, който е спряган за шефски пост в новото ръководство на столичани.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space