Исторически момент за съдийството в България – за първи път среща от Първа лига ще бъде ръководена от съдия жена. Християна Гутева е назначена като главен арбитър на мача от 34-ия кръг между „Крумовград“ и „Левски“.
Гутева е съдия от ранглистата на ФИФА от 7 години, а от също толкова време ръководи и двубои във Втора лига на България. До този момент Християна Гутева получаваше назначения като 4-и рефер и ВАР съдия, а с успешното си представяне си заслужи доверието на Съдийската комисия за дебют на най-високото ниво в нашето първенство.
В последните години ФИФА, УЕФА и БФС са заложили в програмите си усилено развитие на женския футбол като цяло. А нарядът на Християна Гутева е нагледното доказателство за възхода на женското съдийство у нас.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space