На конгреса на ФИФА бяха разкрити нови развития в бъдещето на футбола.

Най-голямата промяна е трансформацията на VAR технологията, която предизвика множество противоречия от въвеждането си. Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви подобрението на VAR, което мнозина ще идентифицират с правилата на тениса.

„Ще развиваме и подобряваме VAR. Тази технология се използва от 65 национални асоциации, но сега ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да решават, така че ще бъде достъпна за всички и по-лесна за внедряване. Този състав вече се тества“.

Ще функционира на принципа две заявки на мач.

banner

Треньорите на всеки отбор ще имат право да поискат проверка на ВАР два пъти на мач.

Ако първоначалното решение на рефера бъде променено след извършване на проверката, отборът, който е поискал проверката, пак ще има право на две проверки. Ако първоначалното решение на съдиите на терена не бъде променено след приключване на проверката, отборът губи правото на една проверка.

Промени има и в международните състезания. Така Световното клубно първенство за жени ще се проведе през 2026 г., а Световното първенство за U-17 ще бъде въведено всяка година. СП до 20 г. ще се провежда на всеки две години, планирано е и Световното първенство до 15 г.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space