В ebet лига играят със 193% повече френски футболисти отколкото преди четири години. Това показва проучване на швейцарската футболна обсерватория, цитирано от в. „Мач Телеграф“.

Това е най-големият ръст на играчи от една страна в дадено първенство от 135 изследвани шампионата. През 2020 година в Първа лига са играли 14 французи, а сега са 41. Общата бройка на „петлите“ обаче е най-голяма в Люксембург – 132 играчи, а тройката се допълва от Италия с 89 и Белгия със 75. Висшата лига е единственото първенство, в което французите са намалели, при това с цели 26%.

Най-много играчи изнася Бразилия – цели 1338 в изследваните първенства, на второ място са французите с 1091 и на трето е Аржентина с 995. Англичани, германци и испанци допълват Топ 6 на експортиращите страни.

Французите обаче могат да се похвалят с това, че 273 повече футболисти играят в различни първенства спрямо 2020 година. Това е най-големият абсолютен ръст, а на второ място е Аржентина – 220 играчи отгоре.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space