Международната футболна централа (ФИФА) и американската спортна медийна компания „Relevent“ постигнаха споразумение за прекратяване на съдебната битка относно забраната на големите европейски футболни лиги и клубове да играят официални мачове в САЩ, съобщава вестник „Файненшъл таймс“.

„Провеждането на официални мачове от Европа в САЩ е вълнуващо предложение, но то трябва да бъде обмислено заедно с всички замесени страни“, казва представител на „Relevent“, цитиран от изданието.

Според „Файненшъл таймс“, ФИФА обмисля „промени в правилата за това мачовете да могат да се играят извън територията на страната на дадено първенство“.

„Relevent“ първоначално заведе дело срещу футболната федерация на САЩ, обвинявайки я в заговор за недопускане на чужди отбори да играят официални мачове в страната. През 2018-а компанията се опита да организира мач между Барселона и Жирона в Маями, но ФИФА не разреши това, заявявайки, че „официалните мачове от лигата трябва да се играят на територията на съответната асоциация членка на ФИФА.

banner

Постигнатото споразумение не засяга иска срещу американската федерация и делото срещу нея ще продължи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space