Бившият търговски директор на Ботев Въльо Петров остава в ареста. Това реши днес пловдивският Военен съд, който гледа мерките на Въльо Петров, полицая Галин Колев и Милен Христев, собственик на „Ботев гард“ и Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР в Пловдив и военнослужещия Мирослав Петров. Делото бе прехвърлено във Военна прокуратура, заради участието на военослужещия.
Преди два месеца Окръжна прокуратура привлече четиримата към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров /49/ г., бяха повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград.

Прокурорът заяви, че няма промяна, за да се наложи по-лека мярка за Въльо. Той настоя за потвърждаване на марката, защото категорично е налице доказателство , че той е съпричастен към престъплението. По думите му е налице опасност за извърши на ново престъпление. Има доказателства , че пострадалите са търсени след показанията, които са дали в хода на досъдебното производство, още когато делото е било в окръжна прокуратура.

Адвокатът на Петров – Константин Давчев поиска мярката на клиента му да бъде заменена с по-лека, тъй като през времето на ареста с него и съучастниците му не са провеждани никакви следствени действия.

Адвокат Давчев счита, че едно от обвиненията е силно разколебано , защото не са събрани никакви нови доказателства. Неговият клиент Въльо бил с положителна характеристика и е реабилитиран, като последно е съден за леко престъпление. Прокурорът от Окръжен съд обаче бе на противоположната позиция, като заяви, че от доста време не е виждал подобно криминално досие.

banner

Решението на съда може да бъде обжавано във Военен апелативен съд в София. В съда продължават мерките на двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев , както и срещу бившият шеф на охраната на ФК „Ботев“ Милен Христев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space