Ще изпусне ли Ботев (Пловдив) своя наставник Душан Керкез, се питат голяма част от феновете на канарчетата през последните месеци?- пише Спортал.  Договорът на Керкез изтича през лятото и поне засега няма индикации, че той ще остане в отбора през следващия сезон. Нещо повече – наставникът заяви в прав текст, че този въпрос вече не трябва да бъде задаван на него, а на отговорните фактори: „Моят договор изтича през лятото. Аз работя, все едно ще остана още 10 години в Ботев. Но вече този въпрос не е към мен.“

Наставникът пристигна в клуба през септември 2023 година, когато беше повикан на пожар след трагичния старт на кампанията, в който Станислав Генчев изведе тима, но не му бе даден необходимия ресурс, а и възможност да наложи своите разбирания за играта. Нещо, което в момента Генчев прави спокойно с отбора на Крумовград, устремен към седмото място, даващо право на бараж за европейските клубни турнири. Показателен е фактът, че престоят на Генчев в Ботев стартира без ключова фигура като Ивелин Попов, тогава носещ екипа на Левски.

Малко са треньорите, които биха скочили в дълбокото при първата им възможност. Още с идването си в Пловдив Душан Керкез се сблъска с нелека програма и разглобен отбор. В първия си двубой с Лудогорец в Разград тимът завърши наравно 2:2, като дори можеше да се тръгне с трите точки, след което отстъпи последователно от ЦСКА – София с 1:2 у дома и от Черно море с 0:1 на „Тича“. Но още тогава се забеляза, че има сериозно подобрение в играта и Ботев не е онзи отбор, стартирал кампанията посредствено.

От тогава насам Керкез се превърна в любимец на жълто-черната публика заради прямия си изказ и агресивен стил, който желае да налага и се харесва на феновете, въпреки че не разполага с достатъчно футболисти за това.

banner

Показателен е фактът, че босненецът е спечелил средно по 1.70 точки на мач в ерата на Антон Зингаревич, като веднага след него поставяме „любимеца на феновете“ Азрудин Валентич с 1.33 точки средно на мач, показва проверка на Sportal.bg. Факт е, че Вали бе доста по-дълго начело на Ботев в цели 54 мача и изведе тима до бронзовите медали и участие в Европа, но така и не влезе в сърцата на бултрасите заради някои свои нелепи изказвания.

Далеч зад тях е Желко Копич с 1.27 точки средно на мач, осъдил Ботев за 300 хиляди евро след уволнението си след 15-ия изигран двубой, в който тимът отпадната от Славия в турнира за Купата на България.

Бруно Балтазар и Станислав Генчев са спечелили едва по 0.87 и 0.33 точки средно, но и те нямах достатъчно късмет, а и подкрепа.

Това, което донякъде свързва всички помежду им, изключвайки Валентич, който наистина разполагаше с качество в лицето на Атанас Илиев, Емануел Току, Маркиньос, Тодор Неделев и Антоан Бароан, е, че работят главно с млади футболисти, на които е необходимо време. И тъй като във футбола времето е ограничено, доста треньори стават заложници на клубната политика.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space