Успешното партньорството между ПФК Ботев Пловдив и Фондация “Нощ на Ангелите” продължава с пълна сила. Новата кауза, която двете страни ще подкрепят, е Гражданска инициатива „Даная за живот“, организирана от Фондация „Даная“.
▫️Фондация “Даная” е създадена в памет на петнадесет годишната Даная, която си отиде през месец май 2023г. Даная стана жертва на счупената здравна система, на липсата на отговорност и правилно водени процеси. Даная е събирателен образ на цялото, с години съсипвано детско здравеопазване.
Даная, изгуби битката за своя живот, но спаси 4 други, които обещаха да предадат доброто нататък. А Даная ще продължи да бъде двигател на доброто чрез нашата работа.
▫️Фондация “Даная” работи за подобряване на детското здравеопазване. Създадоха първия по рода си в България център за подкрепа на деца пациенти и техните родители.
Разработиха и провеждат програма „Антидот“ – серия от информационни събития, които се провеждат с деца в тийнейджърска възраст, относно вредата от приема на марихуана, райски газ и енергийни напитки.
👉🏼Създаде се Гражданска инициатива “Даная за живот”, която цели промени в здравеопазването. Основните цели на ГИ е да даде гласност и изиска от компетентните органи да предприемат дейстивия за:
▪️ създаване на дигитална информационна система на болниците с актуална информация за родителите на деца – пациенти за наличните специалисти по специалности във всяка една болница;
▪️ гореща телефонна линия за подпомагане на хоспитализираните деца-пациенти и съответно родителите им;
– разработване и приемане на национално ниво правила за добра медицинска практика, правила за комуникация между различните болници и клиники,
▪️ осигуряване на задължително продължаващо медицинско обучение с цел повишаване квалификациите на лекарите в болниците
▪️ осигуряване на независима ИАМН.
Нека заедно помогнем нашите деца да получават адекватна и навременна медицинската грижа, когато тя е необходима.
За целта на мача с Черно Море на 31.03 ще се организира събирането на подписка в подкрепа на ГИ “Даная за живот”.
Можете да се включите в подписката преди мача на специално обособените места за това – във фен-зоната откъм ул. Богомил, както и между Трибуна „Изток“ и Трибуна „Юг“. Между двете полувремена – на всяка една от четирите трибуни, до точките за храна и напитки, ще можете също да подкрепите инициативата.
Благодарим на всички, които ще се включат!- написаха жълто- черните.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space