Българският футболен съюз получи официално признание от ФИФА във връзка с успешното въвеждане и използване на VAR технологията по родните терени. Това стана с писмо, адресирано до изпълнителния директор на централата Борислав Попов, лично от ръководителя на отдел “Футболни технологии и иновации” към ФИФА – Йоханес Холцмюлер, похвалиха се от БФС.

“Имаме удоволствието да Ви информираме, че Българският футболен съюз вече е в списъка ни с опитни организатори на турнири във връзка със системата VAR – гласи част от писмото. – Това означава, че БФС е интегрирал и използвал успешно тази технология в рамките на три години и е получил три поредни официални одобрения от ФИФА. От този момент нататък БФС няма нужда да получава одобрение от ФИФА, за да използва VAR системата. Благодарим на екипа Ви за ползотворното сътрудничество.”

В периода 2-18 април в Национална футболна база “Бояна” пък ще се проведат редица VAR обучения с участието на отбори от различни детско-юношески академии. Част от заниманията ще включват симулация на отделни игрови ситуации, изискващи намесата на VAR, както и цели мачове, в които ще бъде използвана системата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space