Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей по време на атаката с дронове на 2 март в Одеса. Жертвите след ударите са 8.


Сергей е родом от с. Дмитровка (Делжилер), Татарбунарска община и живее със семейството си в Одеса. “Това е голяма трагедия. Вчера бях цял ден със Сергей, той ми е племенник, трябва да го подкрепя. Те живяха на 2-и етаж във входа на блока, който беше срутен напълно. През нощта майката е била в едната стаята с бебето, а Сергей с петгодишната им дъщеричка – в другата стая. Те са спали, когато отломките от дрона падат върху блока. Сергей се събудил и мълниеносно изнесъл дъщерята навън. Когато се върнал обратно за жена си и сина си, там вече всичко е било в развалини”, каза специално за БТА Трифон Антов, депутат в Одеския областен съвет и бесарабски българин, родом от с. Дмитровка.

По неговите думи Анна Гайдаржи с бебето се е намирала под развалините до средата на деня, когато спасителите разчистват всичко. Той допълни, че в момента се водят разговори с кмета на Одеса, за да се окаже помощ на Сергей Гайдаржи и петгодишната му дъщеричка.

banner

“Погребението на Анна и Тимофей ще бъде във вторник, 5 март в Одеса. Подкрепяме Сергей, който в момента, естествено, е в шоково състояние. Обаче, като вярващ човек, той се опитва да се държи”, каза още Трифон Антов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!