Жълт код за значителни валежи във вторник е обявен за девет области на страната – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали, Бургас, Ямбол и Стара Загора, съобщават синоптиците от НИМХ.


До 30-40 литра на квадратен метър дъжд ще паднат в Рило-Родопската област и от двете страни на Централна Стара планина. В най-южната планинска част на Родопите количествата е възможно да достигнат 50 литра на квадратен метър.

През деня ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в София – около 10.

banner

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м – около 0.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с намалена видимост. След обяд главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!