Destiny

Валентич каза плановете за селекция и подготовка, всичко е готово Зингаревич да взeме акциите

Надявам се този сезон вече ще имаме по- добро сътрудничество, защото винаги говоря от сърцето си и уважавам всички, особено журналистите.

Имаме нужда от повече сътрудничество и уважение. Така треньорът на Ботев Азрудин Валентич се обърна към медиите на пресконференцията днес.

"Янко Георгиев, Сисе и Еспиноза, Шоколаров и Перерайра са играчите, които напускат.

Наш приоритет е договора на Тошко Неделев. Аз предпочитам да сключа договори с моите играчи и после да мислим за нови, с изключение на това момче, което е специално.

С Аргилашки също ще подпишем нов договор. Днес ще подпишем с Минков и също така ще преговаряме за полузащитник, централен защитник и нападател.

Търсим и вратар за подкрепа на Аргилашки. Освен Минков очакваме още 4 нови играчи", коментира Валентич.

"Имаме много млади добри играчи, които ще могат да се развиват във втория отбор. Не можем да направим място за всички млади играчи в първия отбор", каза Валентич.

"Имахме тежки 6 месеца, сега гледаме напред и сме оптимисти. Надявам се да няма повече ковид, да няма контузии и чакаме новия сезон.

Работим по подписване на договори с юноши на клуба. 4-5 играчи напускат, чакаме новите попълнения", коментира Даниел Сереидо. 

"Очакваме до следващата седмица сделката за акциите да приключи. Имахме доста правни проблеми, но всичко вече е наред и г-н Зингаревич е готов да вземе акциите. Той помага на отбора много, помагат и спонсорите, ние също се опитваме да осигурим приходи и няма да подписваме договори, които са непосилни за нашия бюджет. Опитваме се да направим баланс, ще има увеличение на заплатите в първия отбор", каза още Сереидо.

Валентич каза още, че е уреден в последния момент лагер в Турция от 21 юни, който ще е за 10 дни. Ще бъдат изиграни 3 контроли.

След завръщането си Ботев ще играе срещу Левски на 3 юли, срещу Царско село на 10 юли и се търси съперник за 17- ти.

"Радвам се, че съм в отбора на Ботев. Когата ми се обадиха, приех без да се замисля и се радвам . Ботев Пловдив е голям отбор. Ще дам всичко от себе си. Публиката заслужава отбора да играе добре и ние футболистите да ги радваме. Той отрече към него да е имало оферта от Локо Пловдив. Идвам с амбиция за челните места и да спечелим трофей", каза от своя страна първото попълнение на Ботев Николай Минков.  

Валентич призна, че привличането на български футболисти е трудно. За Дилан Мартенс каза, че го харесва много, но той има договор с Царско село.

Media

Banner 468 x 60 px