Стоичков пусна жалба срещу Левски в БФС, иска 80 бона

Една от трите футболни школи на Христо Стоичков в Каталуния е подала жалба срещу Левски в Българския футболен съюз, която ще бъде разгледана на Изпълкома по-късно днес. Става въпрос за парична компенсация в размер на 40 000 евро, която ръководството на въпросната школа търси във връзка с бившия футболист на тима от "Герена" Божидар Краев.

Камата търси тази сума заради двете години прекарани от Краев в школата му в Испания. Националът беше част от въпросната футболна академия между 2008 и 2010 година. 

Писмото от школата на носителя на "Златната топка" е от края на месец май, като в него се обяснява, че по закона на ФИФА от продажбата на Краев в Мидтиланд през лятото на 2017 година, която била за сумата от 500 000 евро, трябва да влязат 40 000 евро в касите на академия. 

По информация на Sportal.bg обаче Божката Краев беше продаден за 420 000 евро на датчаните, което значи, че сумата, която трябва да бъде преведена от Левски е по-малка от исканите 40 000 евро, но със сигурност от "сините" трябва да се разплатят, ако не искат да имат по-тежки наказания, като отнемане на точки например.

Banner 468 x 60 px