Първи полет на хеликоптера на системата за Спешна медицинска помощ по въздух (HEMS) бе извършен днес. Затова става ясно от пост на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в социалната мрежа Фейсбук.

Полетът е бил от Банско до София, като пострадал ски състезател е преведен за 28 минути в столичната болница “Света Екатерина”.

На борда е бил пилот Огнян Янков.

banner

“Благодарение на екипа на “България Хели Мед Сървиз” бе осигурена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва Световната купа в Банско, за да извърши спешен полет с тежко пострадал ски състезател от Банско до София и хеликоптерът да кацне на болница “Св. Екатерина”, обяви Гвоздейков.

“Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си от тук нататък, гледайки видеото от мисията”, пише още министърът.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!