В събота северозападният вятър отново ще се усили, ще е умерен, временно силен. Облачността ще е по-често значителна. От запад на изток ще има валежи от дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България.

По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици. Максималните температури ще са между 3° и 8°, малко по-високи на места в Южна България, в София – около 4°.

По Черноморието облачността ще е често значителна. На места, главно след обяд, ще има валежи от дъжд, в северните райони ще се примесват със сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 5°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

banner

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Валежи от сняг ще има на повече места в Стара планина и там има условия за виелици. Ще духа бурен, временно ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 1°, на 2000 m – около минус 6°.

В неделя вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад. Облачността ще бъде предимно значителна, в планините и в Североизточна България ще превали сняг. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, дневните още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 1° и 6°.

В понеделник в западната половина от страната ще бъде почти тихо, в източната вятърът все още ще е умерен, от североизток. Температурите още малко ще се понижат. Облачността ще бъде предимно значителна, само на изолирани места в планините ще превали сняг.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space