Собственикът на ПИМК Илиян Филипов: Приоритет винаги е било завършването на четирите сектора

Собственикът на фирмата ПИМК Илиян Филипов заяви, че стадион „Христо Ботев“ ще бъде построен с четири трибуни.

Следващата седмица Филипов ще проведе среща с Райчев, на която трябва да бъде уточнено това разминаване.

„Никога не е стоял на дневен ред изграждането на само две от трибуните“, заяви Филипов .

“Приоритет винаги е било завършването на четирите сектора, както и помещенията, които имат пряка връзка с футболните мачове, а не търговските площи на стадиона”, добави той.

„Феновете трябва да бъдат сигурни, че цялата сума отпусната от МС в размер на 25 милиона лева ще бъде вложена с една единствена цел – максимално бързото строителство на стадион „Христо Ботев“, за да може отборът на Ботев Пловдив да играе пред пълни трибуни“, продължи Филипов.

„В момента правим тестове на различните технологии за хидроизолацията на трибуните. Следващата седмица ще изберем най-добрата оферта, която ще бъде за всички сектори. Темпото, с което се изгражда стадионът е добро. Движим се в график, макар че трябваше да правим промени в движение“, каза още той.

Бизнесменът обеща, че въпросната сума ще бъде усвоена до края на годината, като средствата са достатъчни на Колежа да се играят мачове от родното първенство само при условие, че община Пловдив изпълни поетия ангажимент за седалките и тревното покритие. Илиян Филипов е готов да вложи собствени средства за доизграждането на стадиона.

„Със средствата отпуснати за първия етап на строителството козирката по никакъв начин няма да бъде изпълнена. Тя е един от най-скъпите и сложни детайли в строителството на стадиона. Осветлението ще бъде монтирано на временни пилони“, завърши Филипов.

Илиян Филипов заяви, че от дълго време не е говорил с кандидат купувача на клуба Антон Зингаревич, защото има много ангажименти и изрази учудване, че руският милиардер все още не е взел акциите.dsport

Banner 468 x 60 px