За X-та поредна година община Асеновград обявява „най-вкусния“ кулинарен конкурс. Станимашките сармички са запазената марка в града на виното и булките. Миниатюрните кулинарни изкушения разпространяват славата на Асеновград навсякъде по света.

Който веднъж ги опита, остава изумен от невероятния им вкус и става вечен техен почитател. Мънички, ароматни и вкусни, сармичките са най-доброто мезе за хубавия асеновградски мавруд. Ето защо кулинарният конкурс „Най-вкусните станимашки сармичи“ се провежда всяка година в рамките на празниците на виното в Асеновград.
Всеки може да покаже пред жителите и гостите на града уменията си в традиционната станимашка кухня. Най-важните критерии, по които журито ще определи победителите, са сармичките да бъдат не само вкусни, но и типичните за региона – мънички и естетично аранжирани по преценка на участника – галещи сетивата на дегустаторите. Кулинарите могат да кандидатстват със зелеви или лозови сарми, поднесени в подходящ за представяне съд.
Записването за участие става на тел.: 0331 62 161. Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация в периода от 14:30 ч. до 15:00 ч. на 30.01.24 г. (вторник) в ресторант „Tasty“ и веднага след това, от 15:30 ч. ще се проведе и награждаването на победителите.
Участниците ще се състезават в 2 категории: лозови сарми и зелеви сарми. Награди за зелеви сармички: I място – 50 лв.; II място – 40 лв.; III място – 30 лв. Ще бъдат връчени и 2 поощрителни награди по 20 лв. За лозовите сармички наградата ще е само за класиралия се на I място – 40 лв. На кулинарите ще се заплатят вложените продукти. В конкурса нямат право да се включват представители на заведения за хранене. Допустимите участници са само домакини (жени и мъже), които са приготвили сармите собственоръчно в дома си.

 

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!