Димитър Кузманов се класира за втория кръг на сингъл на турнира на твърда настилка от сериите “Чалънджър” в Кимпер (Франция) с награден фонд 148 625 евро.

Националът за Купа “Дейвис” спечели девет поредни гейма във втория и третия сет и победи френския квалификант Дан Адед с 4:6, 6:0, 6:3. Срещата продължи 1 час и 58 минути.

Кузманов поведе с 3:0 в началото на първия сет. Французинът обаче върна пробива в петия гейм и спечели още един в седмия за 4:3, а по-късно спечели сета с 6:4 в своя полза.

banner

След това Кузманов направи впечатляваща серия от девет поредни гейма. Мико спечели втората част с 6:0 и поведе в третата с 3:0. До края Кузманов спечели сервис подаванията си и затвори мача с 6:3.

С победата Кузманов си гарантира осем точки за световната ранглиста. Следващият му съперник е 94-ият в световната ранглиста Артур Риндернех от Франция, който е поставен под №2 в схемата в Кимпер.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!