Премиерът Николай Денков ще се срещне с датския си колега Мете Фредериксен в Копенхаген, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата правителствени ръководители ще обсъдят развитието на двустранните политически и икономически отношения, както и актуални въпроси от европейския дневен ред – войната в Украйна, миграцията, зеления преход и др.

В рамките на визитата си в Копенхаген Денков ще посети Института за биоиновации и централата на State of Green. Той е международна фондация, която управлява инкубатор за ускоряване на иновациите в науката. State of Green е публично-частно партньорство между датското правителство и трите водещи бизнес асоциации в страната – Конфедерацията на датската индустрия, Датската енергийна асоциация и Датския съвет по земеделие и храни, обясниха от правителствената пресслужба.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!