Мъж на 61 години е с опасност за живота след пожар в апартамент в столичния квартал „Света Троица“, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на уебсайта си. Причина за инцидента, станал през вчерашния ден, е възпламеняване на текстилни материали от незагасена цигара.

Пострадалият е с 45 % изгаряния, той е вдишал дим и токсични пари. Транспортиран е до клиниката по изгаряне в УМБАЛСМ „Пирогов“ от екип на спешна помощ.

Общо трима души са ранени при пожари през изминалото денонощие в страната, съобщават още от ГДПБЗН. Сред тях е и мъж на 80 години от село Каменна Рикса, област Монтана.

banner

През вчерашния ден служителите на ГДПБЗН са загасили 64 пожара. Екипите на пожарната са реагирали на 106 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 23 пожара, от които девет в жилищни сгради и осем в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара.

Извършени са 37 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи в транспортни средства.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!