Destiny

Габи Петрова: Човек трябва да се обича, да обича тялото си

Габриела Петрова е най-добрата ни атлетка в скачането на троен скок, тя бе избрана за лекоатлет на България за изминалата година.

"Благодарна съм за отличието и на хората, които са гласували за мен. Искам да започна годината с положителна нагласа. Различно е положението заради пандемията и ограниченията, мотивацията е различна също. Успях да направя добър сезон миналата година, въпреки това", казва в "Пулс" по Nowa News Габриела.

Успешната ни атлетка споделя, че травмите и пречките по пътя й я забавят само временно, след това излиза от тях още по-силна, така е и със сегашната ситуация у нас и по света.

За всичко това тя е благодарна на хората, които са около нея и винаги я подкрепят, независимво от трудностите.

"Вече обръщам внимание на храненето, колкото и на треннировките, това помага много на заниманията ми. На мнение съм, че двете са еднакво важни в живота на спортиста. Но това се съобразавя и с типа на упражненията. Когато правя по-силови тренировки, увеличавам въглехидратите, трябва ми повече енергия. Наближат ли състезания, наблягам повече на протеините", разказва лекоатлетката.

Габриела е убедена, че количеството на храната е от съществено значение и казва, че няма нещо, което да не хапва, но признава, че тестените неща са й слабост и трябва да ги ограничава понякога, но го прави, защото си заслужава.

"Човек трябва да се обича, да обича тялото си", вярва Габриела Петрова.

Banner 468 x 60 px