На извънредно заседание правителството ще гледа промените в данъчните закони, които е необходимо да бъдат приети преди внасянето на бюджета за 2024 година в Народното събрание.

Промените бяха обсъдени от Националния съвет за тристранно сътрудничество, но социалните партньори не постигнаха пълно съгласие по предложенията.

Един от ключовите въпроси остава ДДС ставката за ресторантьорите – дали да остане 9% или каквото е предложението на правителството да се върне на 20%.

banner

С предлаганите промени се запазва нулевата ставка за производителите и търговците на хляб и брашно до средата на следващата година.

С други текстове от министерството искат да стимулират гражданите да сигнализират за нарушения при данъчното и осигурителното законодателство.

От ГЕРБ-СДС и ДПС вече се обявиха срещу връщане на ставката за ресторантьорския бранш, както и срещу идеята за стимул за хората, подали сигнал за укриване на данъци

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!