Destiny

Наш клуб ще съди световен гранд

Втородивизионният "Септември" ще съди двукратния европейски шампион "Бенфика" за привличането на таланта Калоян Костов.

Столичани излязоха с декларация, в която обявиха, че играчът е отмъкнат безпардонно и спорът ще се решава в съда.

"Във връзка с последните информации по отношение на преминаването на футболиста Калоян Костов в португалския "Бенфика", ПФК "Септември" (София) категорично заявява позицията си, да продължи да търси правата си по законов ред.

На лице е класическата схема - "клуб, мениджър, родител", но само по себе си - не отива на гранд като "Бенфика" да отмъква безпардонно Калоян Костов, чийто трансфер по правилния начин, може да осигури на ДЮШ на клуба и треньорите в него, спокойствието да работят и градят още футболни таланти!

През последните седмици, ПФК "Септември" бе запознат с нови факти, които доказват нерегламентирани посещения в Португалия и преговори с ФК "Бенфика"! Твърдо сме решени трудът ни през годините в изграждането на един от най-талантливите играчи в последно време в България, да не отиде на вятъра и борбата ни да бъде пример за всички родни клубове да търсят своите права! Продажбата на млади футболисти за адекватна сума за техните качества е основният начин един по-малък клуб да се издържа, а ние от ПФК "Септември" сме горди, че поддържаме една от най-качествените футболни школи у нас. Резултатите в последните години го потвърждават, а подобни опити за отнемане на футболисти по отработена схема само може да отнемат от мотивацията на целия екип, който се грижи за високото качество на работа в академията", гласи декларацията на "Септември".

Banner 468 x 60 px