Първото нещо, което трябва да се случи, е да се преборим чувството на безнаказаност да изчезне у тези, които управляват автомобилите, заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. Трябва да се търсят мерки, от които нарушителите да ги заболи, каза акад. Денков.

Министър-председателят даде изявление след извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет. В нея освен институциите, които имат отношение по темата, бяха поканени и представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините в Република България, Столичната община, народни представители и родители на загинали в катастрофи.

Премиерът посочи, че част от промените са свързани със законови изменения. Всеобщо е мнението, че промените, свързани с отнемането на превозните средства, вече дават резултати, посочи още той. Николай Денков отбеляза, че на срещата е обсъдено и как да се ускори вземането на пробите, когато има тежки инциденти.

banner

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!