Детски футболен турнир за деца, родени през 2014, 2015 и 2016 година, се проведе на 2-ри и 3-ти септември на стадиона в село Скутаре. Над 340 деца от 17 отбора мериха сили в едно от най-мащабните спортни събития за подрастващи на територията на селищната система.

Тимовете, които взеха участие са ПФК „ЦСКА-София“, ПФК „Берое Стара Загора“, ПФК „Ботев Пловдив“, ПФК „Локомотив Пловдив“, ФК „Локомотив СТЗ“, ФК „Скутаре“, ФК „Марица Ясно поле“, ФК „Димитровград“, ФК „Свиленград 2022“, ФК „Арда Кърджали“, ФК „Хасково“, ФК „Олимпия София“, ФК „Пловдив Сити“, ФА „Сопот“, ФК „Тракия Пловдив“, ФК „Асеновец Асеновград“, ФК „Ботев 2002 Пловдив“.
Кметът на Община „Марица“ приветства победителите и благодари на всички участници, на треньора на ФК „Скутаре“ Пламен Ботев и на екипа му.
„Основните виновници за поредния триумф на спорта на територията на Община „Марица“ са нашите деца. Тези два дни бяха чудесен празник и всички ние изпитахме удоволствието и радостните емоции на най-великата игра – футбола. Благодаря на момчетата от ПФК „Берое“, които заедно с тима на ПФК „ЦСКА София“ направиха финален мач на световно ниво. Искам да подчертая, че във футбола няма малки и големи, а има игра, забавление, радост и състезателен дух. Благодаря на всички участници – радвам се, че завършихме турнира без нито една контузия. Благодаря на Пламен и на неговия екип за труда и старанието“, посочи Димитър Иванов.
Той призова Пламен Ботев да каже от какво има нужда екипа му.
„В знак на признателност за грижите за децата ни и усилията, които полагате, съм готов да окажа съдействие за всичко, което Ви е необходимо. Така че искай нещо, Пламене!“, обърна се към треньора Димитър Иванов.
Той помоли да се направят навеси над трибуните, така че зрителите на многобройните спортни прояви на стадиона в Скутаре, да имат покрив над главата си.
„Тъй като съм възхитен от Вас и всичко, което правите, ще проектираме не само навеси на стадиона, а до него, за да има приемственост, ще направим и детска площадка за най-малките“, обеща кметът Димитър Иванов и думите му спечелиха овациите на публиката.
Той припомни, че Община „Марица“ винаги е подкрепяла спорта.
„В лицето на администрацията, която управлявам 12 години и в мое лице, имате безусловен и категоричен поддръжник на спорта. Той носи здраве и възпитава в дисциплина и отговорност“, посочи кметът Димитър Иванов.
И пожела на всички състезатели упорити тренировки и нови победи.
Освен наградите за призовите места, участниците получиха медали и купи. Турнирът се провежда за трета поредна година. Организатори на състезанието, което бе под патронажа на кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов, са ФК „Скутаре“ и БФС – Пловдив. На събитието присъстваха и заместник-кметът на Община „Марица“ Николай Стаматов и кметът на с. Скутаре Стоян Добрев.
Ето и призьорите:
Набор 2014
1-во място ПФК „ЦСКА София“
2-ро място ПФК „Берое Стара Загора“
3-то място ПФК „Локомотив Пловдив“
Набор 2015
1-во място ФК „Олимпия София“
2-ро място ФК „Арда Кърджали“
3-то място ФК „Скутаре“
Набор 2016
1-во място ФК „Тракия Пловдив“
2-ро място ФК „Асеновец Асеновград“
3-то място ФК „Локомотив СТЗ“

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!