Няма да коментирам актуални политически въпроси, тук съм, за да подкрепя децата на Видин, заяви президентът Румен Радев при влизането си в закритата лекоатлетическа писта, на която в момента се състоят спортни игри в рамките на “Президентски тест”.

“Искам да се обърна към всички вас – родители, учители, треньори и ръководители за това, че стимулирате нашите невероятни млади хора да спортуват. Скъпи деца и състезатели, искам да ви кажа, че сте направили верния избор, защото бъдещето на България зависи от това да има здрави и силни млади хора, които чрез спорт и учение да градят характер, готови да посрещнат предизвикателствата на бъдещето”, каза при пристигането си в залата президентът.

Днес вие ни давате вярата и убеждението, че Видин има прекрасно бъдеще, защото вие сте силни и целеустремени.

banner

“Радвам се че, миналата година успяхме да обновим тази прекрасна лекоатлетическа зала, която ще даде още по-големи надежди на вас, младите спортисти. Днес е един прекрасен ден, защото “Спортувай с президента” не значи само да се снимаш с президента – това значи да бъдете активни и да радвате не само България и Видин, а и всички ваши близки с вашите спортни постижения”, каза д-р Цветан Ценков, кмет на Видин.

Над 220 деца и младежи се състезават в осем двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост.

Посещението на президента продължава с участие в откриването на реставрираната синагога като Културен център „Жул Паскин“ във Видин от 14:30 часа. Събитието е част от Националната програма за отбелязване на 80-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, която е под патронажа на държавния глава. В рамките на посещението си Румен Радев ще проведе среща с кмета на Видин д-р Цветан Ценков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!