Четири клуба поискаха от БФС да увеличи броя на отборите в efbet Лига

Ръководствата на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив), Царско село, Септември (София) и Локомотив (София) са изпратили официално писмо до президента на БФС Михаил Касабов и президента на ПФЛ Стефан Капралов с предложение за увеличаване на броя на отборите в efbet Лига до 16. През последните години в елита играят 14 тима.

Както е известно, Септември и Локо (Сф) бяха бесни на БФС, след като сезонът във Втора лига беше прекратен преждевременно и ЦСКА1948 влезе директно в елита. Така Септември остана на второ място и чака баража за влизане, но без право да играе официални мачове. Столичните "железничари" пък останаха четвърти и не успяха да се преборят с Монтана за третото място, разминавайки се с мечтата си за завръщане в елита.

Писмото е пратено на 19 юни, като в него има четири точки.

Ето какво пише в официалното писмо на четирите клуба до БФС и ПФЛ:

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

от СФК Царско село 2015 София, ПФК Локомотив 1926 Пловдив,

ПФК Септември София, ФК Локомотив 1929 София

Уважаеми г-н Касабов,

Уважаеми г-н Капралов,

Във връзка с предстоящото обсъждане от страна на Изпълнителния комитет на БФС на проект за формата на първенството на ППЛ за сезон 2020/2021 бихме искали да предложим следните промени във формата на първенството, които да влязат в сила от сезон 2021/2022 година:

1. Увеличаване броя на отборите в ППЛ от сезон 2021/2022 от 14 на 16 отбора и провеждане на шампионата в традиционен формат всеки срещу всеки с разменени домакинства.

2. За да се постигне това в края на сезон 2020/2021 трябва да бъдат организирани два допълнителни баража, в които един срещу друг да се срещнат загубилите плейаутите между отборите от ППЛ и ВПЛ срещу класиралите се на 4-то и 5-то място във ВПЛ.

3.През сезон 2021/2022 директно изпадат отборите класирали се на 15-то и 16- то място в ППЛ, а на тяхно място влизат директно отборите завършили на 1-во и 2-ро място във ВПЛ. Отборът завършил на 14-то място в ППЛ играе бараж срещу завършилия на 3-то място във ВПЛ.

4.Съставът на ВПЛ се запазва в настоящия формат, като се организират допълнителни баражи за попълването й.

Бихме желали в най-кратки да организирате допитване до останалите футболни клубове членове на ПФЛ, с което да ги запознаете с настоящото предложение и да съберете техните мнения.

Подписано:

СФК Царско село 2015 София

ПФК Локомотив 1926 Пловдив

ПФК Септември София

ФК Локомотив 1929 София

Banner 468 x 60 px