Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се изправят в поредното градско дерби, което пловдивчани очакват с голям интерес. Срещата на Футболен комплекс Ботев 1912 започва в 17:00ч, а главен съдия на сблъсъка е Валентин Железов.

Този сблъсък е повече от непредвидим и в него моментната форма няма абсолютно никакво значение. През есента Локомотив победи Ботев с 1:0 на „Лаута“.

И двата тима бяха сериозно надъхани от своите верни привърженици в деня преди мача. Хиляди фенове на Ботев заеха местата си на южната трибуна на стадион „Христо Ботев“, като подкрепиха „канарчетата“ с песни, димки и факли.

banner

Локомотив също получи допълнителна сила преди следобедната си тренировка на „Лаута“.

Поглеждайки към класирането, двата тима са сериозно разделени. Локомотив заема четвърта позиция с актив от 39 точки, а Ботев е десети с 26 точки. В предишния кръг и двата отбора не успяха да запишат победа. Локомотив завърши наравно 0:0 у дома с Берое, а Ботев отстъпи от Септември (София) с 1:2.

Ботев ще бъде без наказаните Хидайет Ханкич и Джеймс Ето’о, а Локомотив няма да може да разчита на Йосип Томашевич.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space