Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Евро 2024, след като постигна класическа победа над Румъния с 3:0. На „Алианц Арена“ в Мюнхен „лалетата“ демонстрираха прекрасен футбол и с лекота достигнаха до последните осем на турнира.

В 20-та минута Коди Гакпо получи топката от Симонс на левия фланг, навлезе навътре и с много премерено изпълнение покрай плонжа на Ница изведе „лалетата“ с едни гърди напред. До края на полувремето инициативата бе изцяло в полза на възпитаниците на Куман, които можеха да вкарат още един гол.

Топката влезе във вратата на Румъния в 63-та минута, но ВАР правилно отмени второто попадение на Гакпо в мача заради засада. Това обаче не попречи на „лалетата“ да ударят момчетата на Едуард Йорданеску още два пъти до края на срещата чрез резервата Дониел Мален, който първо се възползва от чудесна работа на Гакпо на аутлинията, а след това преодоля Ница в самия край, за да оформи класиката и крайното 3:0. Малко преди втория му гол в двубоя, фен нахлу на терена и това доведе до временно забавяне на осминафинала.

Така Нидерландия е на четвъртфиналите на Европейското по футбол, където чака победителя от последния осминафинал в надпреварата, който противопоставя Австрия и Турция. Австрийците вече победиха „лалетата“ в груповата фаза, когато спечелиха един от най-интригуващите сблъсъци до момента със зрелищното 3:2.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space