Португалия победи Словения инфарктно след изпълнение на дузпи след 0:0 в редовното време и продълженията на осминафинала от Евро 2024 във Франкфурт.

Успехът дойде след дузпи, които португалците спечелиха с 3:0. В героя за европейските шампиони от 2016 година се превърна вратарят Диего Коща, който хвана три поредни дузпи на Словения.

Драмата беше пълна, след като супер звездата на световния футбол Кристиано Роналдо пропусна дузпа в продълженията. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Диого Жота. Мегазвездата стреля силно към левия ъгъл, но вратарят на Словения Ян Облак направи блестящо спасяване. След пропуска Роналдо се разплака и трябваше дълго да бъде успокояван от съотборниците си.

В 115-ата минута пък, след грешка на Пепе Шешко остана сам срещу вратаря и можеше да шокира Португалия, но стражът Диого Коща реагира отлично и направи безценно спасяване.

banner

Така с победата Португалия отива на четвъртфинал, където ще срещне Франция. Двата отбора ще повторят сблъсъка от финала през 2016-а година, когато иберийците триумфираха с 1:0 и завоюваха европейската титла.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space